Heftruckcertificaat halen in Leeuwarden; in 1 Dag

Wil je voor het eerst een heftruckcertificaat halen of is het tijd om je certificaat te verlengen? Door onze jarenlange ervaring met hef- & reachtruckopleidingen heb je binnen één dag je heftruckcertificaat. Bij ons heb je een slagingskans van 99%!

Waarom het de moeite waard is om een heftruck certificaat te halen

1. Veiligheid

Een heftruck is een krachtig stuk apparatuur dat gevaarlijk kan zijn als het niet correct wordt gebruikt. Door het volgen van een heftruck cursus leer je de juiste manieren om een heftruck te bedienen, hoe je veilig kunt werken met deze apparatuur, om de veiligheid op de werkplek te verbeteren en ongelukken te voorkomen.

2. Werkgelegenheid

Veel werkgevers eisen dat werknemers die een heftruck bedienen, over een certificaat van bekwaamheid beschikken. Door het volgen van een heftruck cursus krijg je een certificaat waarmee je jouw vaardigheden en bekwaamheid kunt aantonen, wat jouw kansen op het vinden van werk vergroot.

3. Efficiëntie

Het correct bedienen van een heftruck kan bijdragen aan de efficiëntie van het werkproces. Door het volgen van een heftruck cursus leer je niet alleen de juiste manieren om een heftruck te bedienen, maar ook de meest efficiënte manieren om goederen te verplaatsen en te laden en te lossen, waardoor je de productiviteit van jouw werk verhoogt.

4. Kostenbesparing

Het volgen van een heftruck cursus kan bijdragen aan het besparen van kosten op de lange termijn. Door de juiste manier van bedienen te leren, kan je schade aan de heftruck of de goederen die worden vervoerd verminderen, wat kosten bespaart op reparaties en vervanging van apparatuur.

5. Persoonlijke ontwikkeling

Het volgen van een heftruck cursus kan bijdragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van jouw vaardigheden en kennis. Dit kan je zelfvertrouwen vergroten en je in staat stellen om meer verantwoordelijkheid op je te nemen in de werkomgeving.

6. Verzekeringstechnisch

Wanneer er schade of ongevallen plaatsvinden met een heftruck en de bestuurder niet over een geldig heftruck certificaat beschikt, kan dit problemen veroorzaken met de verzekering. Dit komt doordat het hebben van een geldig heftruck certificaat een vereiste is in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Bovendien kan het niet hebben van een geldig heftruck certificaat worden beschouwd als nalatigheid of een schending van de wettelijke verplichtingen, wat kan leiden tot strafrechtelijke vervolging en mogelijk financiële sancties voor de werkgever en/of de bestuurder.

Basiscursus in Leeuwarden

Een basiscursus is bedoeld voor beginners en legt de nadruk op de basisprincipes van het besturen van de heftruck,

Je leert ook over de wet- en regelgeving met betrekking tot het werken met heftrucks en de veiligheidsregels en risico’s die hiermee gepaard gaan.

Indien je slaagt voor de cursus krijg je na afloop van de cursus per post een certificaat. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Hiermee toon je aan dat je de basisvaardigheden voor het besturen van een heftruck beheerst. 

Herhalingscursus in Leeuwarden

Een herhalingscursus voor een heftruck is een training die werknemers, die al een certificaat hebben voor het besturen van een heftruck, opnieuw traint om hun kennis en vaardigheden op te frissen en op peil te houden. Een heftruckcertificaat is 5 jaar geldig en met deze herhalingscursus kun je het certificaat weer verlengen.  

Deze cursus is bedoeld om ervoor te zorgen dat de werknemers veilig en efficiënt kunnen blijven werken met heftrucks en op de hoogte blijven van eventuele veranderingen in de wet- en regelgeving met betrekking tot het gebruik van heftrucks.

Boek direct je cursus

Voor het eerst of voor herhaling? Check de prijzen hiernaast

Gebruik de switch hiernaast om de prijzen inclusief en exclusief BTW te zien.

Heftruck basis
278,30 230 332,75 275

Een cursusdag voor heftruck is inclusief:

 • Slagingsgarantie van 99%
 • Koffie & thee
 • Lunch inbegrepen
 • Jouw heftruckcertificaat
Cursus boeken
Heftruck + reachtruck
332,75 275 157,30 130

Een cursusdag voor heftruck is inclusief:

 • Slagingsgarantie van 99%
 • Koffie & thee
 • Lunch inbegrepen
 • Jouw heftruckcertificaat
Cursus boeken

Combicursus: Haal al je cursussen in één dag!

Wil je zowel je certificaat voor de heftruck als voor de reachtruck, hoogwerker en/of veilig hijsen behalen? Dat kan allemaal bij ons, binnen één dag!

Deze intensieve training is gericht op het aanleren van praktische vaardigheden en theoretische kennis voor het veilig werken met verschillende soorten machines. De cursus is alleen geschikt voor deelnemers die veel ervaring hebben met alle bedrijfsmiddelen.

Bekijk combicursussen

Wat onze klanten zeggen

Van heftruckcursus tot VCA-certificaat. Door de jaren heen gingen duizenden cursisten met hun certificaten de deur uit!

Albert
Albert

Boeiend verteld, de belangrijkste zaken aangestipt en voldoende tijd om de praktijkervaring te laten zien en eventuele correcties te krijgen.

Pascal
Pascal

Leuke leerzame dag gehad met veel oefeningen in de praktijk.eten en drinken was ook goed verzorgd en het zijn vriendelijke mensen die er werken je kunt ze alles vragen.

Redmar
Redmar

Erg deskundig en professioneel. Ook het veranderen van de trainingsdatum was geen enkel probleem. Blijf zo door gaan!

Bas
Bas

Bij Agrilog heerst er een ontspannen sfeer, waar er duidelijk aandacht is voor de gevaren en krachten van de apparaten. Stukje theorie en veel praktijk maakte dat ik meer vertrouwen kreeg in de beheersing van de heftruck en mocht in na afloop met goed nieuws huiswaarts vertrekken.

Jaap
Jaap

Een zeer ontspannen training met veel praktijk en niet te veel theorie, goede uitleg en bijsturing van de trainers. Goede verzorging qua eten en drinken, goed en verschillend materiaal om mee te werken, kortom zeer professioneel .

C.K. Visser
C.K. Visser

Beetje zenuwachtig aangekomen, word me op mijn gemak gesteld, met een kop koffie. Stukje theorie, praktijk en weer een stuk theorie.
Lunch genomen, en weer bezig met praktijk, niet wetende dat dit al het examen was, dus geen druk maar wel geslaagd.

Incompany trainingen

Wil je jouw personeel op eigen locatie opleiden? Geen probleem, wij komen graag naar je toe! Agrilog is een erkend en ervaren opleidingscentrum voor de sector Transport & Logistiek, dat praktijktrainingen verzorgt voor zowel bedrijven als particulieren.

In de meeste gevallen is dit kostenbesparend, omdat er gebruikgemaakt wordt van jouw eigen faciliteiten. Een ander voordeel is dat de werksituatie niet nagebootst hoeft te worden.
De inhoud van de cursus stemmen wij af op de vaardigheden van de deelnemer(s).

Wij zijn praktisch ingesteld en luisteren altijd naar de wensen van jou als klant. Je kunt altijd vrijblijvend contact opnemen en je ontvangt vervolgens binnen 24 uur een offerte op maat.

Heb je vragen over deze cursus?

Heb je een vraag over je cursus of wil je advies op maat? Geef hieronder aan of je contact op wilt nemen als cursist of als bedrijf!

Wil je de cursus meteen boeken? Dat kan eenvoudig via onze cursusagenda icon-arrow-right-yellow

   Logo Agrilog
   Online
   AgrilogX

   Chat nu met Dirk

   Hallo! Voor een afspraak of informatie kunt u ons ook een Whatsapp berichtje sturen. Dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 😀

   Verzendknop WhatsApp
   De beller is sneller
   WhatsApp logo