Meer informatie nodig?

Heb je meer informatie nodig over onze cursussen? Over de incompany trainingen? Of heb je een andere vraag? Laat dan je telefoonnummer achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over je cursus of wil je advies op maat? Geef hieronder aan of je contact op wilt nemen als cursist of als bedrijf!

   Veelgestelde vragen

   Kan ik de nascholingsuren verdelen over meerdere jaren?

   Ja, je kunt de nascholingsuren verdelen over meerdere jaren, zolang je maar elke vijf jaar 35 uur nascholing hebt gevolgd. Het is wel aan te raden om op tijd te beginnen met het volgen van de cursussen, zodat je niet in tijdnood komt. 

   Hoeveel kost een Code 95 cursus?

   De kosten van een Code 95 cursus kunnen per cursus verschillen. Gemiddeld kost een nascholingscursus van 35 uur ongeveer 800 euro 

   Kan ik vrijstelling krijgen voor Code 95?

   In sommige gevallen kun je vrijstelling krijgen voor Code 95, bijvoorbeeld als je een chauffeursdiploma hebt behaald voor 10 september 2009 of als je alleen rijdt met een eigen voertuig dat lichter is dan 7,5 ton. De exacte voorwaarden voor vrijstelling kunnen per situatie verschillen.

   Wat gebeurt er als ik geen geldige Code 95 heb?

   Als je geen geldige Code 95 hebt en toch een vrachtwagen of bus bestuurt, ben je in overtreding en riskeer je een boete. Bovendien ben je niet verzekerd als er tijdens het rijden een ongeluk gebeurt.

   Hoe vaak moet ik Code 95 vernieuwen?

   Code 95 is vijf jaar geldig. Om de geldigheid te behouden, moet je elke vijf jaar 35 uur nascholing volgen bij een gecertificeerde opleider.

   Hoe krijg ik Code 95 op mijn rijbewijs?

   Om Code 95 op je rijbewijs te krijgen, moet je een nascholingscursus van 35 uur volgen bij een gecertificeerde opleider. Na het volgen van deze cursus ontvang je een certificaat dat je bij de gemeente kunt laten bijschrijven op je rijbewijs.

   Wie heeft Code 95 nodig?

   Alle beroepschauffeurs die een vrachtwagen of bus besturen, hebben Code 95 nodig om te mogen rijden. Dit geldt zowel voor chauffeurs in loondienst als zelfstandige chauffeurs.

   Wat is Code 95?

   Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs die aangeeft dat de houder van het rijbewijs bekwaam is bevonden om een vrachtwagen of bus te besturen.

   Wat zijn de voordelen van het volgen van een heftruck cursus?

   Het volgen van een heftruck cursus biedt verschillende voordelen, waaronder:

   • Veiligheid: werknemers die een heftruck cursus hebben gevolgd, hebben de kennis en vaardigheden die nodig zijn om veilig en efficiënt een heftruck te bedienen, wat ongelukken en letsel kan voorkomen.
   • Productiviteit: goed opgeleide heftruck operators zijn vaak productiever omdat ze de heftruck efficiënter kunnen bedienen en minder fouten maken.
   • Compliance: het volgen van een heftruck cursus kan werknemers helpen te voldoen aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften en -normen.
   • Kostenbesparing: door ongelukken en schade te voorkomen, kan het vol
   • Verbeterde veiligheid: Een heftruck cursus kan u helpen om veiligheidsproblemen en risico’s te begrijpen en te beperken, wat essentieel is om ongelukken te voorkomen. Het leren van de juiste technieken voor het besturen van een heftruck kan u helpen om de kans op ongelukken en verwondingen te verminderen.
   • Verhoogde productiviteit: Met een heftruck certificering bent u in staat om efficiënter en veiliger met een heftruck te werken, wat de productiviteit kan verhogen. U zult in staat zijn om de juiste heftrucktechnieken toe te passen en uw vaardigheden te verbeteren, wat kan leiden tot een betere doorvoersnelheid en minder schade aan goederen en apparatuur.
   • Verminderde kosten: Door het volgen van een heftruck cursus en het behalen van een certificering kunt u de kans op ongevallen en schade aan materiaal verminderen, wat kan resulteren in lagere kosten en minder stilstand van het werk.
   • Voldoen aan de wettelijke vereisten: Het hebben van een heftruck certificering is verplicht voor iedereen die een heftruck bestuurt, volgens de Arbowet. Het volgen van een heftruck cursus en het behalen van een certificering zal u in staat stellen om te voldoen aan deze wettelijke vereisten.
   • Verbeterde carrièremogelijkheden: Door het volgen van een heftruck cursus en het behalen van een certificering kunt u uw vaardigheden en kennis verbeteren, wat kan resulteren in betere carrièremogelijkheden en hogere salarissen. Werkgevers zijn vaak op zoek naar werknemers die over de juiste certificeringen beschikken en het vermogen hebben om
   Moet ik een certificaat hebben om een heftruck te kunnen bedienen?

   In de meeste landen is een certificaat of vergunning vereist om een heftruck te bedienen. Dit certificaat kan worden verkregen door een heftruck cursus te volgen.

   Logo Agrilog
   Online
   AgrilogX

   Chat nu met Dirk

   Hallo! Voor een afspraak of informatie kunt u ons ook een Whatsapp berichtje sturen. Dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 😀

   Verzendknop WhatsApp
   De beller is sneller
   WhatsApp logo