Code 95

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs die aangeeft dat de houder van het rijbewijs een verplichte nascholing heeft gevolgd voor beroepschauffeurs

Verplicht voor beroepschauffeurs

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs die aangeeft dat de houder van het rijbewijs een verplichte nascholing heeft gevolgd voor beroepschauffeurs. Deze nascholing is verplicht voor vrachtwagenchauffeurs en buschauffeurs die hun rijbewijs na bepaalde data hebben behaald en die hun rijbewijs willen behouden.

De nascholing bestaat uit 35 uur training, verdeeld over vijf modules van elk zeven uur. De onderwerpen die in de trainingen aan bod komen, variëren van verkeersveiligheid en rijtechniek tot logistiek en wet- en regelgeving. De nascholing is bedoeld om de kennis en vaardigheden van beroepschauffeurs op peil te houden en te verbeteren.

Als een chauffeur de nascholing met succes heeft afgerond, krijgt hij of zij een Code 95 op het rijbewijs bijgeschreven. Deze code is vijf jaar geldig en kan daarna worden verlengd door het volgen van opnieuw 35 uur nascholing. Het niet voldoen aan de nascholingsverplichting kan leiden tot boetes en het verlies van het recht om beroepsmatig te rijden.

Als organisatie bieden wij diverse cursussen aan om de verplichte nascholing voor Code 95 te volgen. Hieronder vind je de cursussen waar dit van toepassing is: 

 • Heftruckcursus:
 • Rijoptimalisatie (verplichte praktijkdag)
 • VCA-Cursus
 • BHV-cursus
 • Lading Zekeren
 • Digitale tachograaf
Direct je cursus boeken

Voor het eerst of voor herhaling? Check de prijzen hiernaast

Gebruik de switch hiernaast om de prijzen inclusief en exclusief BTW te zien.

Code 95 rijoptimalisatie
356,95 295

Een cursusdag voor Code 95 is inclusief:

 • Slagingsgarantie van 99%
 • Koffie & thee inbegrepen
 • Lunch inbegrepen
 • Jouw Code 95 certificaat
Cursus boeken
Code 95 E-learning
308,55 255

Een cursusdag voor Code 95 is inclusief:

 • Slagingsgarantie van 99%
 • Koffie & thee inbegrepen
 • Lunch inbegrepen
 • Jouw Code 95 certificaat
Cursus boeken

Wat onze klanten zeggen

Van heftruckcursus tot VCA-certificaat. Over de jaren heen gingen duizenden cursisten met hun certificaten de deur uit!

Albert
Albert

Boeiend verteld, de belangrijkste zaken aangestipt en voldoende tijd om de praktijkervaring te laten zien en eventuele correcties te krijgen.

Pascal
Pascal

Leuke leerzame dag gehad met veel oefeningen in de praktijk.eten en drinken was ook goed verzorgd en het zijn vriendelijke mensen die er werken je kunt ze alles vragen.

Redmar
Redmar

Erg deskundig en professioneel. Ook het veranderen van de trainingsdatum was geen enkel probleem. Blijf zo door gaan!

Bas
Bas

Bij Agrilog heerst er een ontspannen sfeer, waar er duidelijk aandacht is voor de gevaren en krachten van de apparaten. Stukje theorie en veel praktijk maakte dat ik meer vertrouwen kreeg in de beheersing van de heftruck en mocht in na afloop met goed nieuws huiswaarts vertrekken.

Jaap
Jaap

Een zeer ontspannen training met veel praktijk en niet te veel theorie, goede uitleg en bijsturing van de trainers. Goede verzorging qua eten en drinken, goed en verschillend materiaal om mee te werken, kortom zeer professioneel .

C.K. Visser
C.K. Visser

Beetje zenuwachtig aangekomen, word me op mijn gemak gesteld, met een kop koffie. Stukje theorie, praktijk en weer een stuk theorie.
Lunch genomen, en weer bezig met praktijk, niet wetende dat dit al het examen was, dus geen druk maar wel geslaagd.

Heb je vragen over deze cursus?

Heb je een vraag over je cursus of wil je advies op maat? Geef hieronder aan of je contact op wilt nemen als cursist of als bedrijf!

Wil je de cursus meteen boeken? Dat kan eenvoudig via onze cursusagenda icon-arrow-right-yellow

   Logo Agrilog
   Online
   AgrilogX

   Chat nu met Dirk

   Hallo! Voor een afspraak of informatie kunt u ons ook een Whatsapp berichtje sturen. Dan komen wij hier zo snel mogelijk op terug. 😀

   Verzendknop WhatsApp
   De beller is sneller
   WhatsApp logo